Mercury buitenboordmotoren

Mercury F2.5 / F3.5

De lichtste motoren
Dankzij hun geringe gewicht en de handige geplaatste grote draaggrepen draagt u de motor moeiteloos naar uw boot. En omdat deze lichte buitenboordmotoren ook aan onze strenge tests zijn onderworpen, bent u verzekerd van dezelfde betrouwbaarheid als bij de grotere modellen Mercury-buitenboordmotoren.

Mercury F4 / F5 / F6

Nog steeds de lichtste in hun klasse
Deze kleine buitenboordmotoren zitten boordevol belangrijke voorzieningen. Met meerdere trimstanden en vaarstanden voor ondiep water beschikt u over de prestaties en veelzijdigheid die u nodig hebt in gelijk welke situatie. Starten is makkelijk dankzij de automatische decompressie, die de compressiedruk bij het starten verlaagt, waardoor er minder trekkracht nodig is om de motor te starten. Verder krijgen deze viertaktmotoren dezelfde anticorrosiebehandeling als de motoren in onze hogere pk-klassen.

Mercury F5 Propaan

Krachtig, handig en milieuvriendelijk
De nieuwe 5 pk FourStroke Propaan buitenboordmotor van Mercury staat garant voor meert gebruiksgemak en minder handelingen. Nu kunt u uw boot van vermogen voorzien met hetzelfde propaangas dat u voor uw barbecue gebruikt en hoeft u niet tekens weer benzine te tanken. De 5 pk FourStroke propaan buitenboordmotor heeft een cilinderinhoud van 123 cc en biedt het beste vermogen in zijn klasse door de volle 5 pk af te leveren, iets wat de concurrentie niet kan beloven,

Mercury F8 / F9.9

Licht in gewicht, uitgebreide voorzieningen
Mercury’ s viertaktmotoren van 8 – 9.9 pk zijn nog steeds de lichtste in hun klasse. Deze viertakt motoren zijn voorzien van een handige multifunctionele stuurknuppel, waarmee gemakkelijk met één hand kan worden geschakeld. Bovendien zijn deze buitenboordmotoren uitgerust met een unieke automatische achteruit vergrendelklauwen, zodat u bij het achteruitvaren geen onhandige hendel hoeft om te zetten om de motro te vergrendelen. Tevens hebben deze langere en stevige stuurknuppels een vernuftige vormgeving. Door de stuurknuppel in te duwen, kunt u de trimstanden instellen. Eenvoudig, gemakkelijk, telkens opnieuw.

Mercury F10 / F15 / F15 ProKicker / F20 EFI

Sterk. Soepel. Precies. betrouwbaar.
Meer vermogen. Meer controle. Meer comfort. Deze Mercury viertaktmotoren zijn ontworpen om elke minuut van uw tijd op het water te genieten. Elektronische brandstofinjectie (EFI) zorgt voor snelle starts en een bliksemsnelle gasrespons. De innovatieve instelbare stuurknuppel is ontworpen voor comfortabel gebruik met de linker of rechterhand.

Mercury F25 / F30 EFI

Betrouwbare starts en prestaties
De elektronische brandstofinjectie (EFI) op de viertakt modellen van 25-30 pk werkt zonder accu en garandeert in alle omstandigheden vlotte starts, snelle gasrespons, een lage brandstofverbruik en uitstekende algehele prestaties.
Niets verplaats een grotere belasting beter dan een motorblok met een cilinderinhoud van 747 cc, waardoor meer stuwdruk wordt voortgebracht om zwaardere lasten te verplaatsen. Zoals een zware boot of een vissersboot van aluminium of glasvezel. Een krachtige laadspoel zorgt ervoor dat de accu’s opgeladen blijven en dat de elektronica voor het varen paraat blijft.

Mercury F40 /F50 /F60 EFI

Grote cilinderinhoud, minder gewicht
De Mercury EFI-motoren van 40 tot 60 pk bieden verbeterde SmartCraft mogelijkheden. SmartCraft is een compleet monitor systeem van boot en aandrijving dat gedetineerde status en prestatiegegevens versterkt voor vrijwel alle motorfuncties zoals trim, snelheid, toerental, regeling voor langzaam varen en brandstofstroom, maar ook voor een breed scala aan bootfunties, zoals brandstof pijl en accuspanning. De Mercury F60 Command Trustmodellen hebben een groter onderwaterhuis, een oversize schroef en een lagere tandwielverhouding. Ze leveren meer stuwdruk en controle dan elke andere buitenboordmotor met verglijkbaar vermogen.

Mercury F25 / F40 Jet

Kampioen in ondiep water
Wanneer het water te ondiep is voor boten die door een schroef worden aangedreven kiest u het best voor een Mercury Marine Jet. Ontworpen voor gebruik in zeer ondiep water. De motor en jetpomp worden gecombineerd om een grote voortstuwing te produceren. Zonder schroef, scheg of uitsteeksel.

Mercury SeaPro F15 / F40 / F60

Ontworpen voor commercieel gebruik
Seizoen na seizoen garanderen deze duurzame, onderhoudsvriendelijke SeaPro commerciële motoren betrouwbare starts, verbeterde brandstof efficiëntie en bescherming tegen brandstof kwaliteitsproblemen. Ze zijn gekalibreerd om maximale trekkracht te bereiken bij lage toerentallen en bieden een hoger vermogen met minder belasting van de motor. Planeer sneller, en blijft langer planeren bij lage snelheid.

Mercury F80 / F100 / F115

Ga voor nieuwe mogelijkheden
Dankzij het voortdurende streven van Mercury om toonaangevende innovatie te bieden kunt u nu van ee lichtere, compactere FourStroke buitenboordmotor aan uw spiegel hangen die betere prestaties en een snellere acceleratie levert en beter geschikt is voor skiën, boarden dan de vorige modellen van 80-115 pk. Minder gewicht in combinatie met een grote cilinderinhoud van 2.1 liter helpt deze FourStroke buitenboordmotor een zo laag mogelijk brandstofverbruik te bereiken, vooral op kruissnelheden. Speciale zuigerveren en lagers minimaliseren wrijving van de krukas, wat ook het brandstof verbruik vermindert.

Mercury Pro XS F115 / F150 / F175 / F200 / F 225 / F250 / F300

Wanneer snelheid er het meest toe doet
Deze Mercury Pro XS buitenboordmotoren zijn gebouwd om uw behoefte aan snel varen te overtreffen. Ze voldoen aan alle eisen voor snel varen op zoet en zout water. Deze high performance motoren vormen een winnende combinatie van kracht, acceleratie, duurzaam en zuinig brandstofverbruik. Mercury Pro XS buitenboordmotoren van 115 tot 300 pk zijn ontworpen voor de meest veeleisende schippers: vissers die de strijd aangaan op toernooien en racers die verlangen naar snelheid en acceleratie. Mercury ontwikkelde exclusieve componenten en afstemming om de prestaties van elk Pro XS model ten volle te benutten.

Mercury F150

Overtreffen van de grenzen van betrouwbaarheid
Onze ingenieurs hadden een duidelijke opdracht: ontwerp en produceer de meest betrouwbare viertakt buitenboordmotor met een vermogen van 150 pk. Om dat voor elkaar te krijgen lieten ze een krachtige drieliterblok met meer dan 250 pk slechts 150 pk leveren. Een prima oplossing, want daardoor gaat het motor veel lange mee. Voeg aan deze toonaangevende inhoud een robuust onderwaterhuis an bijna 10.000 uur engineering en praktijktest toe en verzeker dit allemaal met een uitstekende fabrieksgarantie van 5 jaar, dan begrijpt u dat ze voor deze opdracht geslaagd zijn. Door de kleine, compacte ontwerp past de motor bovendien perfect in een breed scala aan boottoepassingen. Dit allemaal met nog steeds een brandstof besparend lichtgewicht van 206 kg.

Mercury F175 / F200 / F225

Efficiëntie zonder compromis
De nieuwe FourStroke viertaktmotoren van Mercury zitten van scheg tot motorkap boordevol vooruitstrevende technologie. De robuuste V6 motoren met een inhoud van 3.4 liter zitten boordevol geavanceerde technologie om alle aspecten op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid te verbeteren.
Met hun lichte gewicht en hun zuinige brandstofverbruik zijn ze ontworpen om Mercury ’s beste acceleratie, topsnelheid en brandstof efficiëntie bij viertaktmotoren te leveren. De FourStroke viertaktmotoren bieden een ongeëvenaarde demping van geluid en trillingen voor een aangename ervaring op het water. Het accubeheer bij stationair draaien voorkomt dat booteigenaars hun accu overbelasten tijdens het gebruik van meerdere elektronische apparaten.

Mercury SeaPro F200 / F225 / F250 / F300 CMS / F300 AMS

Meer kracht voor het werk
De nieuwe Mercury SeaPro V8 en V6 buitenboordmotoren bieden wat u van uw werkmotor verlangt. Meer cilinderinhoud, meer vermogen, meer efficiëntie en meer duurzaamheid. De indrukwekkende kracht van onze nieuwe 4.6 liter V8 en 3.4 liter V6 motorblokken is specifiek ontworpen voor commercieel gebruik en biedt het zuinigste brandstofverbruik ooit. De combinatie van een hoge trekkracht en laag gewicht maakt deze motoren ideaal voor zwaar beladen boten.

Mercury Verado F250 / F300

Opwindende prestaties, premium V8 vermogen
Het soepele, verfijnde vermogen van een V8 motorblok van 4.6 liter zorgt voor een opwindende acceleratie en topsnelheid, waardoor u vol vertrouwen op open zee kunt varen. De royale cilinderinhoud en het robuust ontwerp bieden compromisloze duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het exclusieve geavanceerde middendeel (AMS) van Mercury en de voorzieningen voor het onderdrukken van lawaai onder de motorkap zetten de standaard voor een soepele en stille scheepsaandrijving.

Geen enkele buitenboordmotor in deze klasse biedt een hogere cilinderinhoud dan de V8 Verado van 4.6 liter. Het op prestaties geïnspireerde 32 kleps ontwerp met dubbele bovenliggende nokkenas en de lange, afgestemde luchtkanalen produceren meer koppel en zorgen ervoor dat de motor sneller hogere motortoerentallen kan halen. Het gewicht is afgeslankt naar 272 kilo voor een verbeterde gewichtsverhouding. Trancient Spark-kalibratie optimaliseert het ontstekingsmoment om het acceleratiekoppel met maar liefst 7% te vergroten, zodat u in een oogwenk in plané kunt gaan.

Mercury Verado F350 / F400

Legendarisch vermogen
Het door de compressor gecreëerde koppel van het lichte L6 motorblok van 2.6 liter reageert zodra u de digitale gashendel bedient! Afgestemd om de zwaarste open zee boten uit de startblokken en over de deining te krijgen.
Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn standaard. Daarom werden de Verado’s van 350 en 400 pk ontworpen met voorzieningen zoals een doorgaande bout die door het hele motorblok en de cilinderkop loopt, waardoor het motorblok constant massief blijft. Doordat zo de effecten van uitzetting en inkrimpen worden opgegeven, wordt de motor nog betrouwbaarder. Verder wordt de duurzaamheid van de Verado verbeterd door de exclusieve geïntegreerde Mercury oliekoeler die de olietemperatuur op het juiste niveau houdt en olieverdunning tegengaat.

Mercury Racing F60R / F60 EFI Formularace / F250R / F300R / 360APX / F400R / F400ROS / F450R

Op raceboten geïnspireerde prestaties
Hoe verbeter je in een klasse die al heel sterk presteert? Door nieuwe niveaus van prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid te creëren. Onze reeks buitenboordmotoren komt voort uit een lange geschiedenis van compromisloze doorbraken. Wij blijven de lat hoger en hoger leggen. Omdat u dat wilt. Omdat wij dat eisen.

Voor ons is innovatie geen optie. Het moment dat we een motor afwerken, is het moment dat de vervanging ervan beginne te ontwikkelen. Het is meer dan het aanpassen van de aandrijving of het verhogen van de pk’s. het gaat om het starten van een revolutie. We streven er niet alleen naar om beter te presteren dan de concurrenten – we proberen ook onszelf te overtreffen.

Mercury V12 600 Verado

Een nieuwe standaard voor de prestaties van buitenboordmotoren
De V12 Verado buitenboordmotor met een cilinderinhoud van 7.6 liter heeft alles waarnaar booteigenaars verlangen, en nog meer, in een krachtig pakket. Deze motor maakt boten gemakkelijk te manoeuvreren in de haven en biedt een superieure sturing bij alle snelheden. De motor is ongelofelijk brandstofzuinig, zodat u verder kunt varen en langer op het water kunt blijven. De motor loopt zo soepel en stil dat u een gesprek kunt voeren terwijl de motor draait. De motor is duurzaam, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden. Momenteel is er niets op de markt dat aan deze V12 600 pk Verado kan tippen.

Enkel baanbrekende productinnovaties zijn onder meer:

’s Werelds eerste V12 buitenboordmotor, de 600 pk Verado, heeft een natuurlijk aangezogen motorblok met vier nokken en een grote cilinderinhoud dat een indrukwekkend koppel genereert om zware boten een snelle kopstart te geven, vlot in plané te krijgen en snel te laten optrekken tot het nominale toerental.

Dit is de eerste buitenboordmotor met een automatische transmissie met twee versnellingen. Zij optimaliseert het motortoerental naargelang de werkbelasting, waardoor krachtig kan worden geaccelereerd en zeer efficiënt op kruissnelheid kan worden gevaren.

Het eerste bestuurbare onderwaterhuis op een buitenboordmotor draait los van de motor onder water, terwijl het motorblok in een ruimtebesparende vaste positie blijft staan. Hierdoor is er meer ruimte voor configuraties met meerdere motoren en beschikt u over een bredere stuurhoek voor een behendige sturing. Met behulp van tegengesteld draaiende schroeven heeft de motor ook een betere ‘grip’ op het water voor aanmeren en andere manoeuvres in krappe ruimtes.

Verschillende verbeterde Mercury technologieën werken samen om de V12 600 pk Verado buitenboordmotor een uitzonderlijk zuinig brandstofverbruik en een brede actieradius te geven.